0 Comments

Antibiotiku “Sumamed” (azitromicin) është tërhequr nga shitja në tregun e lirë në vend dhe do të mund të merret vetëm me recetë nga Fondi i Sigurimeve Shëndetësore, thonë burime nga Ministria e Shëndetësisë.

Kjo masë është vendosur pasi disa qytetarë kanë filluar ta blejnë atë në sasi të mëdha, edhe pse nuk ka nevojë, thotë të njëjtat burime.

Në disa studime të fundit thuhet se azitromicini në kombinim me, hidroklorikinën (ilaçin kundër malarias) është efikas në shërimin e pacientëve me koronavirus (Covid-19).

Author

admin@10minuta.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *